Skip to content

Junior Customer Service Consultant Benelux

Nederland, Noord-Holland, AmsterdamClient Success

Functieomschrijving

Virtuagym blijft groeien en daarom zijn wij op zoek naar een nieuw gezicht om ons Client Success Benelux team te komen versterken. Ben jij op zoek naar je eerste baan na je studie of toe aan je tweede uitdaging? Dan is deze job wat voor jou! Als Customer Service Consultant in ons Client Success Benelux team ben jij het eerste aanspreekpunt voor onze lokale klanten en help jij ze bij hun succes! Wil jij samen met ons streven naar een gezondere en gelukkigere wereld? 

De functie Customer Service Consultant is een remote en fulltime functie. We zijn een ‘remote-friendly’ bedrijf. Dit betekent dat je vanuit huis kunt werken binnen Nederland, vanuit elke locatie die je maar wilt binnen Europa (voor max 4 weken achter elkaar en 12 weken in totaal per jaar), maar ook vanuit ons hippe en gezellige kantoor op de Keizersgracht in Amsterdam. Het Client Success team bestaat uit jonge en snel lerende professionals en we zijn op zoek naar iemand die een kickstart wil geven aan zijn of haar carrière binnen de software industrie.


Over Virtuagym

Virtuagym is een leidende en snel groeiende innovator in het digitale gezondheids- en fitness domein. Door middel van onze Software as a Service oplossing en meerdere native apps bedienen we meer dan 18 miljoen eindgebruikers, 30.000 trainers en meer dan 9.000 fitness clubs wereldwijd. Wij bieden coaching en management oplossingen voor trainers, studio’s, fitness centers en corporate wellness. Allemaal met de visie om de wereld een gezondere en gelukkigere plek te maken. 

Virtuagym bestaat uit een ambitieus, gepassioneerd en multicultureel team van getalenteerde mensen die willen bijdragen aan het creëren van een gezondere wereld voor iedereen. We geloven in teamwork, elkaar uitdagen, moedig en avontuurlijk zijn, het ‘lean’ werken, voor elkaar zorg dragen en uiteraard delen en vieren van succes. Als scale-up omarmen wij onze diversiteit, internationale karakter en platte hiërarchie. Hierdoor heb je een grote mate van vrijheid, kan je ownership nemen en maak je direct impact in jouw dagelijkse werkzaamheden. Wij hebben een talentvol team van meer dan 175 medewerkers die werken vanuit onze 2 locaties: Amsterdam, NL en Medellin, CO.

 

Elke dag is een kans om jezelf te ontwikkelen op persoonlijk en professioneel vlak. Ook kan je een significante impact maken op wereldwijde schaal. Bij Virtuagym zijn we niet alleen collega’s, maar juist ook vrienden waarbij we elkaar altijd willen helpen en ondersteunen. Door bij ons te komen werken word je onderdeel van een team vol met plezier en energie.


Jouw rol als Customer Service Consultant 

Als Customer Service Consultant Benelux ben jij een belangrijke speler die verantwoordelijk is voor de groei en ontwikkeling van Virtuagym en voor het opbouwen van een sterke band met onze Nederlandstalige klanten. Jij bent de contactpersoon voor al onze accounts die hun onboarding traject hebben afgerond en klaar zijn om zelfstandig met ons systeem te werken. Als marktleider in de Nederlandse markt hebben we veel verschillende type klanten. Dit betekent natuurlijk dat je op dagelijkse basis met verschillende klanten contact hebt, van een net begonnen Personal Trainer, tot een Instagram influencer die zijn eigen merk wilt versterken, 2 vrienden die samen hun droom najagen en een studio gestart zijn of een lokale gym die een extra locatie wilt gaan openen.
 

Het is jouw taak om onze klanten te helpen bij technische problemen, bij product en licentie vragen. Ook adviseer jij hoe de klant ons systeem het beste kan gebruiken, natuurlijk specifiek voor hun unieke business model en onderzoek je bugs die klanten ontdekken in ons systeem, waarbij je vervolgens natuurlijk de feedback intern deelt maar ook de klant ook direct weer verder helpt. Zo blijf jij elke dag onze klanten begeleiden en pushen naar een hoger succes met onze software!

Elke groep van onze klanten is uniek dus het is onze taak om te leren elke klant op zijn of haar manier te benaderen en te helpen. Denk aan een verhit gesprek de-escaleren met een eigenaar die geraakt is door de Corona maatregelen, deze toch weer perspectief te geven met onze software of gewoon het luisterende oor aan te bieden. Maar ook aan gesprekken over het contract opzeggen, of een klant die niet tech-savvy is net wat handiger maken, waarbij je een enorm verschil maakt op zijn dagelijkse business. Het maakt voor ons niet uit wat de financiële waarde en de persoonlijke skills (of juist het gebrek hieraan) zijn van onze klant. Wij zijn er om al deze klanten te helpen verbeteren en groeien en om uiteindelijk hun leven gemakkelijker te maken!

Jouw belangrijkste taken als Customer Service Consultant

 • Je bent het aanspreekpunt van onze klanten via onze verschillende service kanalen, zoals de telefoon, e-mail en chat.

 • Door jouw enthousiasme en betrokkenheid tijdens de gesprekken en de zorgvuldige opvolging van de vraagstukken waarborg je een zo’n hoog mogelijke klanttevredenheid.

 • Omdat jij precies weet wat er speelt bij de klant, deel je dit intern, waardoor Virtuagym de juiste afweging kan maken op welke kansen in de markt wij ons moeten richten.

 • Tijdens jouw gesprekken herken je snel welke vraagstukken er spelen bij de klant en hierin weet jij de juiste focus te leggen om bij te dragen aan de retentie en expansie van de licentie.

Vereisten

Wat breng je mee naar het Client Succes team

 • Je vindt het leuk jezelf te ontwikkelen in het managen van klanten. Eerdere ervaring in klantcontact, zoals bij een call center, in de hospitality en/of bij evenementen is mooi meegenomen, maar zeker geen must

 • Je bezit sterke schriftelijke en verbale communicatieve vaardigheden in het Nederlands (moedertaal) en Engels

 • Je maakt makkelijk contact met mensen

 • Je voelt je comfortabel bij het werken met veel vrijheid en autonomie en je bent bereid om verantwoordelijkheid te nemen met het werken op afstand 

 • Je bent een echte probleemoplosser en kan je gemakkelijk inleven in de situatie van de klant

 • Je bent een snelle leerling en vindt het leuk om nieuwe systemen te leren kennen

 • Je bezit over organisatie- en time management skills en het vermogen om outside-the-box te denken


Bonuspunten als je..

 • Ervaring hebt in een klantgeoriënteerde baan

 • Ervaring hebt binnen de SaaS industrie

 • Ervaring hebt met Salesforce en Jira

 • Affiniteit hebt met Fitness

*Note: solliciteer vooral als je aan 70% van de criteria voldoet. Bij Virtuagym geloven we in het aannemen van talent, niet alleen goede CV’s. Als je niet aan een paar eisen kunt voldoen, maar snel leert en gemotiveerd bent, horen we graag van je!

  

Wat bieden wij jou

Naast het dagelijks geïnspireerd worden door getalenteerde en gemotiveerde collega’s en de vele mogelijkheden voor persoonlijke en professionele groei zijn dit de belangrijkste Virtuagym extra’s:

 • Je draagt bij aan een van de snelst groeiende SaaS scale-ups binnen het geweldige fitness & health tech domein!; 

 • Je zal onderdeel uitmaken van divers en internationaal team bestaande uit meer dan 30 nationaliteiten, werkend in een informele en uitdagende omgeving;

 • We zijn ‘remote-friendly’: met ons hybride werkbeleid kun je vanuit huis in Nederland, kantoor of vanaf een andere locatie binnen Europa werken voor max 3 weken achter elkaar en 12 weken in totaal per jaar. Verder zorgen wij voor je thuiskantoor set-up! (Note: ookal werken we remote, we kunnen alleen mensen aannemen die in Nederland wonen of naar Nederland willen verhuizen en in het bezit zijn van een Nederlands burgerservicenummer (BSN));

 • Wij bieden 25 betaalde vakantiedagen per jaar (op basis van een fulltime contract), 8% vakantietoeslag en een pensioenregeling

 • De mogelijkheid om snel te groeien binnen het bedrijf inclusief veel ondersteuning van het management team en de mogelijkheid om jezelf te blijven ontwikkelen;

 • Blijf gezond met onze ‘Gym & Health package’: we bieden een geweldig pakket om te kiezen uit een breed scala aan sportschool opties (Classpass, Traimore, Onefit etc.) inclusief een maandelijkse bijdrage voor je sportschool abonnement, friends & family korting, gratis wekelijkse padel lessen en video-on-demand workouts, en 24/7 on-demand coaching door psychologen via chat, telefoon en video calls via het platform OpenUp;

 • Doe mee aan onze kennisuitwisseling sessies, Lunch & Learn sessies voor persoonlijke ontwikkeling, de Virtuagym Circle en meer

 • Je zult deel uitmaken van een vrolijk en gepassioneerd team waar we samen successen delen en vieren en geweldige bedrijfsevenementen organiseren zoals nieuwjaarsdiners, halloween party’s, skireizen en nog veel meer! 


Kom jij bij ons werken?

Solliciteer direct via de  ‘Apply for this job” button. We nemen binnen 10 werkdagen contact met je op. 
Voor vragen over de vacature kun je contact opnemen met het recruitment team via recruitment@virtuagym.com.


Het sollicitatieproces

De sollicitatieprocedure voor deze functie bestaat uit:

 • Telefonische screening met één van onze consultants

 • 1e interview met een Senior Consultant en teamlid

 • 2e interview met CS head of Benelux 

* Wij maken geen gebruik van derden om deze vacature te vervullen.


of