Content Marketeer - Nederlandstalig

Job description

Wij zijn Virtuagym: een vooruitstrevend technologie bedrijf dat apps en alles-in-1 software maakt voor sport en gezondheidsprofessionals - van sportscholen zoals Basic-Fit en Trainmore tot corporate health instanties en personal trainers. Onze software helpt professionals en sporters om hun doelen te behalen, fitness oefeningen goed uit te voeren, progressie te checken en kan zelfs gebruikt worden voor online coaching.


Met twee kantoren in Amsterdam (Nederland) en Medellin (Colombia), meer dan 220+ collega’s (met meer dan 35 nationaliteiten), meer dan 16.000.000 app gebruikers, 30.000 personal trainers en meer dan 6.000 sportscholen en studio’s wereldwijd, is Virtuagym een van de grootste spelers in sport en health tech landschap in Europa en Amerika. Virtuagym groeit elk jaar hard en biedt daarbij een informele dynamische werkcultuur. Wij zijn de start-up fase inmiddels voorbij, maar hechten nog steeds veel waarde aan onze start-up cultuur.


Het Content Team van Virtuagym is een belangrijk onderdeel van onze marketingafdeling en het belangrijkste touchpoint voor potentiële nieuwe, maar ook huidige klanten. Alles wat je online tegenkomt van Virtuagym, komt uit het creatieve brein, of is langs ons Content Team gegaan.


Kom jij ons helpen de wereld een stukje gezonder en gelukkiger te maken?What this role looks like


Als onze Nederlandstalige Content Marketeer ben je onderdeel van het Content team. Dit team is verantwoordelijk voor alle externe communicatie met onze klanten en prospects voor onze belangrijkste markten in Europa en Amerika. Het team bestaat uit designers, content marketeers, PR professional en een SEO specialist. Wij zijn geen traditioneel content team, we produceren en experimenteren veel. Je werkt dus hands-on door en draagt dagelijks een belangrijk steentje bij aan de customer journey van Virtuagym.


Jij bent in de rol aanspreekpunt voor Benelux-markt en alle Nederlandstalige berichtgeving rondom Virtuagym. Je bedenkt en schrijft blogs, creëert email campagnes, assisteert bij videoproducties, schrijft persberichten en support events. Je vindt het niet spannend om veel tegelijk te doen en echt verantwoordelijkheid te nemen voor de Benelux-markt. Aangezien het onze grootste markt is heb je een voorbeeldfunctie voor andere leden in het team, zoals de content stagiaires.Je taken:

 • Je creëert originele (thought leadership) content inclusief klanten-interviews, blogs, e-books, video content (met behulp van het video team), e-mailcampagnes en SEO artikelen.
 • Je zorgt ervoor dat alle content die we maken de juiste doelgroep(en) bereikt door middel van e-mail flows, customer marketing initiatieven, social media, SEO optimalisatie en content partnerships.
 • Je zorgt dat alle interne stakeholders altijd met de neus dezelfde kant op staan. In een internationale organisatie waar veel teams betrokken zijn in contentcreatie zijn tone-of-voice, branding en consistentie zeer belangrijk.
 • Je creëert, stuurt en optimaliseert e-mailcampagnes via HubSpot en publiceert artikelen gerelateerd aan nieuwsbrief marketing op onze website.

Requirements

Wie ben jij?

Jij bent pro-actief, hebt een echte ‘marketing content mind-set’ (not just creativity, don’t forget about the numbers!), schrijft foutloos Nederlands met een commerciële twist en neemt verantwoordelijkheid voor jouw projecten. Tijdens de sollicitatieprocedure vragen we je om hier voorbeelden van aan ons te tonen.


 • 2+ jaar ervaring in content marketing, copywriting, product marketing of het managen van een contentstrategie.
 • Nederlands is je moedertaal, maar je bent ook sterk in Engels (en misschien zelfs meerdere talen!)
 • Schrijven is een belangrijk onderdeel van deze job. Je kunt copy schrijven voor blogs, de website, social media ads EN marketing e-mails - en je snapt dat elk medium zijn eigen aanpak verdient.
 • Een teamplayer die goed kan samenwerken met veel interne en externe stakeholders. Dutch directness is voor jou geen probleem.
 • Je ziet dat content zonder data geen zin heeft.

Even better if you:

 • Een grote sports fan bent!
 • Als je al bekend bent met HubSpot en Wordpress.
 • Als je naast Engels en Nederlands nog een extra native taal met je meebrengt.
 • Als je kennis hebt van de Nederlandse fitnessindustrie


Waarom je bij Virtuagym zou moeten werken

 • Een fulltime, solide contract met markconfirm salaris, gratis gym membership, wekelijkse crossfit en yoga klassen, kennissessies, vers fruit en elke vrijdag #vrijmibo bij ons op kantoor op de 18e verdieping!
 • 25 vakantiedagen per jaar, een een pensioenplan
 • Je wordt onderdeel van een divers internationaal team met meer dan 35 verschillende nationaliteiten in onze kantoren in Amsterdam en Medellin - een easy going working environment.
 • Werken bij een scale-up betekent veel vrijheid en de kans om echt een verschil te maken.
 • Ons kantoor in Amsterdam is super centraal en makkelijk te bereiken met de fiets en OV (we zitten precies naast het Amstel Station)


Join the team!

Please note: wij maken geen gebruik van externe recruitment partijen om deze vacature te vervullen.