Overslaan naar content

Onboarding Consultant Benelux (Dutch & French Speaking)

Amsterdam, Noord-Holland, NetherlandsClient Success

Job description

Virtuagym blijft groeien en daarom zijn wij op zoek naar een nieuw gezicht om ons Customer Onboarding Benelux team te komen versterken. Als Customer Onboarding Consultant in ons Client Success Benelux team ben jij het eerste aanspreekpunt voor onze lokale klanten en help jij ze bij hun succes! Wil jij samen met ons streven naar een gezondere en gelukkigere wereld?


De functie als Customer Onboarding Consultant is een fulltime functie met als standplaats Amsterdam. We zijn een ‘remote-friendly’ bedrijf,’ wat betekent dat je vanuit huis kunt werken en vanuit ons kantoor op de Keizersgracht. Het Client Success team bestaat uit jonge en snel lerende professionals en we zijn op zoek naar iemand die een kickstart wilt geven aan zijn/haar/hun carrière of op zoek is naar de 2e stap.


Jouw rol als Onboarding Consultant

Als Onboarding Consultant ben jij het aanspreekpunt voor al onze nieuwe klanten. Direct na de sale probeer jij de klant zo snel mogelijk op te bellen. Hierin leg je de planning voor de eerste maanden uit en stel je samen tastbare doelen vast. Jouw doel is om de klant zo snel mogelijk de Time to Value te laten halen en dat de klant vervolgens zelfstandig ons systeem kan gaan gebruiken in zijn/haar organisatie. Als dit gelukt is, kan jouw onboarding als succesvol beschouwd worden en draag jij de klant over aan jouw collega’s van het Service team.


Wanneer jij volledig up-and-running bent, zal jij gemiddeld tussen de 40 en 60 klanten in jouw portfolio hebben. Door veel sessies met jouw buddy en Team Lead, proberen we jou zo snel mogelijk naar dit niveau te brengen. Daarnaast werk je veel samen met het hele Client Success team, waaronder ook de service consultants en onze CS specialisten, waarmee je samen jouw klant zo goed mogelijk probeert te helpen, maar ook het hele proces zo effectief mogelijk probeert te laten verlopen.


Jouw belangrijkste taken als Customer Onboarding Consultant

 • Jij helpt klant om zo snel mogelijk live te gaan, waardoor de klant zo snel mogelijk waarde haalt uit onze software.

 • Met jouw luisterend oor en enthousiasme geef jij advies op maat en zorg je ervoor dat jouw klanten Virtuagym fans worden.

 • Je beheert jouw eigen portfolio en draagt de verantwoordelijkheid voor de software implementatie van A tot Z. Via tools als Salesforce en DOMO controleer je dagelijks de voortgang en grijp jij proactief in.

 • Door jouw kennis van zowel onze klant als onze software help jij jouw Team Lead, management en zelfs andere afdelingen bij verbeteringen in ons onboarding proces, het product en bij het vaststellen van de ICP (Ideal Customer Profile).

Job requirements

Wat breng je mee naar het Client Succes team

 • Ervaring met het managen van klantcontact, bijvoorbeeld bij een call center, in de hospitality en/of bij evenementen

 • [Must-have] Je bezit sterke schriftelijke en verbale communicatieve vaardigheden in het Nederlands (moedertaal), Frans (vloeiend) en Engels

 • Je maakt makkelijk contact met mensen

 • Je voelt je comfortabel bij het werken met veel vrijheid en autonomie en je bent bereid om verantwoordelijkheid te nemen met het werken op afstand

 • Je bent een echte probleemoplosser met grote empathische vaardigheden

 • Je bent een snelle leerling en tech savvy

 • Je bezit over organisatie- en time management skills en het vermogen om outside-the-box te denken

Bonuspunten als je..

 • Ervaring hebt in een klantgeoriënteerde baan

 • Ervaring hebt binnen de SaaS industrie

 • Ervaring hebt met Salesforce en Jira

 • Affiniteit hebt met Fitness

*Note: solliciteer vooral als je aan 80%+ van de criteria voldoet. Bij Virtuagym geloven we in het aannemen van talent, niet alleen goede CV’s. Als je niet aan een paar eisen kunt voldoen, maar snel leert en gemotiveerd bent, horen we graag van je!


Wat bieden wij jou

🌎 Remote-friendly: je kunt wanneer je maar wilt vanuit huis in Nederland werken.

Let op: voor onze vacatures in Amsterdam kunnen we, ook al zijn we remote-friendly, alleen mensen aannemen die in Nederland wonen/ervoor openstaan om naar Nederland te verhuizen en in het bezit zijn van een Nederlands burgerservicenummer (BSN).

🌴 25 vakantiedagen per jaar (gebaseerd op een fulltime contract), met de mogelijkheid om extra vakantiedagen te kopen als je alle 25 dagen hebt verbruikt

🏡 Pensioenregeling en 8% vakantietoeslag

💻 Wij zorgen voor de inrichting en hardware van je thuiskantoor en een thuiswerkvergoeding.

💪 Het Virtuagym Health Program: een maandelijkse bijdrage aan je sportschoolabonnement (Trainmore, Basicfit, Classpass, Onefit etc.), Friends & Family sportschoolkorting en gratis video-on-demand workouts.

✈ Werk vanuit het buitenland (binnen Europa) voor maximaal 12 weken per jaar met een maximum van 4 aaneengesloten weken per keer.

💬 Onbeperkte toegang tot on-demand coaching met psychologen via chat, telefoon of videogesprek via het platform OpenUp.

📈Veel kansen voor persoonlijke en professionele groei.

😎 Een leuke en internationale werkomgeving bestaande uit meer dan 35+ nationaliteiten.

🎉 Geweldige bedrijfsevenementen zoals nieuwjaarsdiners, zomeruitjes, skitrips, enz.

🍹 Wekelijkse vrijdagborrels en snacks op kantoor!

Over Virtuagym

Virtuagym is een leidende en snel groeiende innovator in het digitale gezondheids- en fitness domein. Wij bieden een Software as a Service oplossing en meerdere native apps bedienen aan gebruikers wereldwijd. We leveren coaching en management oplossingen voor trainers, studio’s, fitness centers en corporate wellness. Allemaal met de visie om de wereld een gezondere en gelukkigere plek te maken.


Virtuagym bestaat uit een ambitieus, gepassioneerd en multicultureel team van getalenteerde mensen die willen bijdragen aan het creëren van een gezondere wereld voor iedereen. We geloven in teamwork, elkaar uitdagen, moedig en avontuurlijk zijn, het ‘lean’ werken, voor elkaar zoren en uiteraard delen en vieren van succes. Als scale-up omarmen wij onze diversiteit, internationale karakter en platte hiërarchie. Hierdoor heb je een grote mate van vrijheid, kan je ownership nemen en maak je direct impact in jouw dagelijkse werkzaamheden. Wij hebben een talentvol team van meer dan 200 medewerkers die werken vanuit onze 2 locaties: Amsterdam, NL en Medellin, CO.


Elke dag is een kans om jezelf te ontwikkelen op persoonlijk en professioneel vlak. Ook kan je een significante impact maken op wereldwijde schaal. Bij Virtuagym zijn we niet alleen collega’s, maar juist ook vrienden waarbij we elkaar altijd willen helpen en ondersteunen. Door bij ons te komen werken word je onderdeel van een team vol met plezier en energie.


Ready to join us?

Solliciteer direct via de ‘Apply for this job” button. We nemen binnen 10 werkdagen contact met je op.

Voor vragen over de vacature kun je contact opnemen met het recruitment team via recruitment@virtuagym.com.

* Wij maken geen gebruik van derden om deze vacature te vervullen.

or