Overslaan naar content

Customer Service Consultant Benelux

Amsterdam, Noord-Holland, NetherlandsClient Success

Job description

Ben jij klaar om een wereldwijde impact te maken en succes te bevorderen in de digitale gezondheids- en fitnesswereld? Bij Virtuagym, een toonaangevend SaaS-bedrijf in de branche, zijn wij op zoek naar een Nederlandse Support Consultant om ons team in Amsterdam te versterken. Ons multiculturele team bestaat uit een groep collega’s die erg gepassioneerd zijn en willen leren en groeien in hun (jonge) carrière. We zijn op zoek naar een toegewijd persoon die, als eerste aanspreekpunt, onze klanten verder helpt succesvol te worden met onze software. 


Ons gezellige kantoor zit op de Keizersgracht in Amsterdam, maar wij zijn een remote-first company. Dit wil zeggen dat je, wanneer je maar wilt, vanuit jouw huis in Nederland kunt werken. Of op ons kantoor, waar iedere dag een enthouisaste groep collega’s met elkaar samenwerken. Het is helemaal aan jou!


Jouw rol als Customer Service Consultant

Als Customer Service Consultant Benelux ben jij een belangrijk onderdeel van ons team waarbij je verantwoordelijk bent voor de groei en ontwikkeling van Virtuagym en voor het opbouwen van een sterke band met onze Nederlandstalige klanten. Wij geloven er namelijk in dat jij met jouw kennis en energie onze klanten echt succesvol kan maken, waardoor onze klanten natuurlijk lang klant bij ons blijven.


In Nederland zijn wij met onze software marktleider, waardoor wij op dagelijkse basis echt met heel veel verschillende type klanten te maken hebben, van personal trainers tot grote gyms. In alle gesprekken die je voert, probeer je altijd de klant zo goed mogelijk te begrijpen en verder te helpen, waarbij je natuurlijk ook het belang en de realititeit van Virtuagym vertegenwoordigt. Dit maakt jouw dag ook erg gevarieerd, want je bent elk moment aan het schakelen. Het ene moment ben je een potentiele bug aan het onderzoeken, het andere moment zit je in een adviesgesprek en probeer je de klant advies te geven over een nieuwe Virtuagym module.


Naast Nederland zijn wij ook actief in Europa en de VS. Hierbij hebben wij dus ook bijvoorbeeld veel klanten in Duitsland en Spanje. Hoewel jij je vooral zal focussen op de Nederlandse markt, help je ook mee onze internationale klanten snel te voorzien van een antwoord om ze verder te helpen. Het is dus echt een internationale rol!


Jouw verantwoordelijkheden als Customer Service Consultant

 • Je bent het aanspreekpunt voor onze klanten via onze verschillende service kanalen, zoals de telefoon en e-mail.

 • Door jouw enthousiasme en betrokkenheid tijdens de gesprekken en de zorgvuldige opvolging van de vraagstukken waarborg je een zo’n hoog mogelijke klanttevredenheid.

 • Omdat jij precies weet wat er speelt bij de klant, deel je dit intern, waardoor Virtuagym de juiste afweging kan maken op welke kansen in de markt wij ons moeten richten.

 • Tijdens jouw gesprekken herken je snel welke vraagstukken er spelen bij de klant en hierin weet jij de juiste focus te leggen om bij te dragen aan de retentie en expansie van de licentie.


Job requirements

Wat jij meeneemt in deze rol

 • Energie van het werken met klanten en je vindt het leuk om je te ontwikkelen in het managen van klanten;

 • Je bent tech-savvy en een echte probleemoplosser en je kan je gemakkelijk inleven in de situatie van de klant;

 • Je bent commercieel ingesteld, waarbij je de belangen van Virtuagym altijd goed kan vertegenwoordigen, zonder daarbij de klant te kort te doen;

 • Je houdt van veranderingen en vindt het leuk om met jouw positieve houding hierin het voortouw te nemen;

 • Je bezit sterke schriftelijke en verbale communicatieve vaardigheden in het Nederlands (moedertaal) en Engels;

 • Je bent gestructureerd en georganiseerd, met goede timemanagement en stakeholder management skills.

Extra punten als je

 • Eerdere ervaringingen in SaaS/software en Client Success/Support hebt;

 • Duits, Frans of Spaans als derde taal spreekt;

 • Al eens met tools als Salesforce en Jira gewerkt hebt;

 • Affiniteit hebt met Fitness.

*Note: solliciteer vooral als je aan 80%+ van de criteria voldoet. Bij Virtuagym geloven we in het aannemen van talent, niet alleen goede CV’s. Als je niet aan een paar eisen kunt voldoen, maar snel leert en gemotiveerd bent, horen we graag van je!


Wat bieden wij jou

🌎 Remote-friendly: je kunt wanneer je maar wilt vanuit huis in Nederland werken.

Let op: voor onze vacatures in Amsterdam kunnen we, ook al zijn we remote-friendly, alleen mensen aannemen die in Nederland wonen/ervoor openstaan om naar Nederland te verhuizen en in het bezit zijn van een Nederlands burgerservicenummer (BSN).

🌴 25 vakantiedagen per jaar (gebaseerd op een fulltime contract), met de mogelijkheid om extra vakantiedagen te kopen als je alle 25 dagen hebt verbruikt

🏡 Pensioenregeling en 8% vakantietoeslag

💻 Wij zorgen voor de inrichting en hardware van je thuiskantoor en een thuiswerkvergoeding.

💪 Het Virtuagym Health Program: een maandelijkse bijdrage aan je sportschoolabonnement (Trainmore, Basicfit, Classpass, Onefit etc.), Friends & Family sportschoolkorting en gratis video-on-demand workouts.

✈ Werk vanuit het buitenland (binnen Europa) voor maximaal 12 weken per jaar met een maximum van 4 aaneengesloten weken per keer.

💬 Onbeperkte toegang tot on-demand coaching met psychologen via chat, telefoon of videogesprek via het platform OpenUp.

📈Veel kansen voor persoonlijke en professionele groei.

😎 Een leuke en internationale werkomgeving bestaande uit meer dan 35+ nationaliteiten.

🎉 Geweldige bedrijfsevenementen zoals nieuwjaarsdiners, zomeruitjes, skitrips, enz.

🍹 Wekelijkse vrijdagborrels en snacks op kantoor!

Over Virtuagym

Virtuagym is een leidende en snel groeiende innovator in het digitale gezondheids- en fitness domein. Wij bieden een Software as a Service oplossing en meerdere native apps bedienen aan gebruikers wereldwijd. We leveren coaching en management oplossingen voor trainers, studio’s, fitness centers en corporate wellness. Allemaal met de visie om de wereld een gezondere en gelukkigere plek te maken.


Virtuagym bestaat uit een ambitieus, gepassioneerd en multicultureel team van getalenteerde mensen die willen bijdragen aan het creëren van een gezondere wereld voor iedereen. We geloven in teamwork, elkaar uitdagen, moedig en avontuurlijk zijn, het ‘lean’ werken, voor elkaar zoren en uiteraard delen en vieren van succes. Als scale-up omarmen wij onze diversiteit, internationale karakter en platte hiërarchie. Hierdoor heb je een grote mate van vrijheid, kan je ownership nemen en maak je direct impact in jouw dagelijkse werkzaamheden. Wij hebben een talentvol team van meer dan 200 medewerkers die werken vanuit onze 2 locaties: Amsterdam, NL en Medellin, CO.


Elke dag is een kans om jezelf te ontwikkelen op persoonlijk en professioneel vlak. Ook kan je een significante impact maken op wereldwijde schaal. Bij Virtuagym zijn we niet alleen collega’s, maar juist ook vrienden waarbij we elkaar altijd willen helpen en ondersteunen. Door bij ons te komen werken word je onderdeel van een team vol met plezier en energie.


Ready to join us?

Solliciteer direct via de ‘Apply for this job” button. We nemen binnen 10 werkdagen contact met je op.

Voor vragen over de vacature kun je contact opnemen met het recruitment team via recruitment@virtuagym.com.


Het interview proces

De sollicitatieprocedure voor deze functie bestaat uit:

 • Telefonische screening met één van onze recruiters

 • 1e interview met de Team Lead

 • 2e interview met de Senior Manager Service

* Wij maken geen gebruik van derden om deze vacature te vervullen.

or